Birs-almalé, avagy a Simon gyümölcs remekműve

Birs-almalével az egészségért

Az utóbbi időben arra a felfedezésre jutottam, hogy valójában a testem igazán hálás azért, ha cukros üdítők helyett olyan tápláló italokat fogyasztok, mint a Simon gyümölcs gyümölcslevei. Miután rengeteg féle ízkombináció megtalálható a céklalétől kezdve a birs-almaléig tulajdonképpen teljességgel megunhatatlan ezeknek a fantasztikus üdítő italoknak a fogyasztása. Miután maga a Simon gyümölcs profilja is rendkívül szimpatikus számomra, hiszen minden munkájukat a környezet tudatosság jegyében végzik illetve emellett az egész profiljuk, olyan mintha egy nagycsalád lenne a termesztők összessége, így tulajdonképpen amellett, hogy az egészségem érdekében fogyasztom el az isteni gyümölcsleveket még egy jó célt is támogatok, és hazai termelőktől vásárolok. Számomra a Simon gyümölcs gyümölcslevei közül talán leginkább a Birs-almalé vált be, az alábbiakban erről írnék röviden.

A Simon gyümölcs gyümölcslevei, avagy az isteni Birs-almalé

A Simon gyümölcs fő profilja a prémium minőségű gyümölcslevek köré épül fel, ez a birs-almalé esetében sincs másképp. Tulajdonképpen maga a Simon gyümölcs, mint vállalkozás a gyümölcsleveiről vált országszerte ismerté, hiszen prémium színvonalon készítik el a világ legfinomabb gyümölcsleveit. Az italokhoz való hozzávalókat a saját Hatvan melletti telepükön található gazdaságukban termelik, a legkorszerűbb és professzionálisabb eszközök segítségével. Miután a gyümölcslé készítése során semmiféle adalékanyagot illetve sűrítményt nem használnak fel, az eredményt kizárólag a friss, zamatos gyümölcsökből nyerik elő. Hidegen préselő eljárásuk során semmiféle vegyszer nem kerül az italba, mivel mechanikus módon nyerik ki a gyümölcs zamatát. Így a gyümölcs esszenciája kerül az Simon gyümölcs termékeibe és úgy hiszem pontosan ettől kapunk készhez oly páratlan és zamatos ízvilágot.. Egyébiránt ha különböző egészségügyi problémákkal küszködünk, mint például emésztési zavarok, vércukorszint ingadozás, vitaminhiányok, akkor is nagyon sokat segíthetnek a Simon gyümölcs italai, hiszen a rostokban és vitaminokban gazdag italai jelentősen hozzájárulnak mind a vitaminhiány felszámolásárhoz mind a vércukorszint szinten tartásához illetve az emésztési problémák megoldásához. Annak ellenére, hogy a birsalmát vagy esetleg más néven a birskörtét az egyik legősibb gyümölcsként tartják számon, sajnálatos módon fogyasztása hazánkban kevésbé elterjedt.

A birsalma illetve birs-almalé jótékony hatásai az egészségre

 A birsnek a körtével tulajdonképpen megegyező a szénhidráttartalma, viszont C-vitaminban gazdagabb. Pektint és csersavat is bőségesen tartalmaz. Magvai köhögéscsillapítóként, enyhe hashajtóként alkalmazhatóak. A birs pektintartalma miatt megköti a “méreganyagokat” a tápcsatornában. A birs emésztési problémák esetén is használatos. Fontos tudni, hogy a Birs- almának illetve birs almalének rendkívül magas az A-, B1-, B2- és E-vitamin tartalma. Továbbá a gyümölcs jelentős értékes ásványi anyagokat is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül vasat, foszfort, kalciumot és káliumot tartalmazza a legnagyobb mennyiségben. Továbbá kifejezetten magas a pektintartalma, oly annyira, hogy az összes gyümölcs közül a birsnek a legmagasabb. Ebből kifolyólag kiváló méregtelenítő, a pektin ugyanis a bél nyálkahártyáján kialakít egyfajta védőréteget, ami megköti a káros anyagokat. A pektin gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, és mivel egy vízben oldódó rostról van szó, az emésztésre, az anyagcserére is jó hatással van. Nem utolsósorban a rendszeres birs fogyasztás a koleszterinszintet is kiegyensúlyozza.

Birsalmalé a Simon gyümölcs kínálatában

Mint már a fentiekben is említettem számos jótékony hatással bír a birs-almalé rendszeres fogyasztása, hiszen az ízélmény mellett tulajdonképpen egy valóságos vitaminbombát kapunk kézhez, hiszen a Simon gyümölcs híres arról, hogy termékek felettébb gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, így akár már napi egy pohár gyümölcslé is hozzájárulhat ahhoz, hogy napi vitamin szükségletünket szinten tartsuk. Illetve mivel rendkívül gazdag mindenféle ásványi anyagban rendkívül jó hatással bír a szervezetünk működésére, illetve immunrendszerünk megerősítésére. De mindemellett már csak az íz világáért is érdemes fogyasztani. Kiemelten ajánlják egyébiránt a téli fásultság ellenszerének az adott italt, ugyanis olyan mértékig feltölti a szervezetet vitaminnal, hogy szinte teljesen újultnak érezzük magunkat tőle. Akit bővebben érdekelné, a Simon gyümölcs birs-almalé kínálata az bátran látogasson el Simon gyümölcs weboldalára, ahol rengeteg féle fantasztikus itallal találkozhat, melyek jelentősen hozzá fognak járulni a fogyasztó teszi, lelki egészségéhez és egyaránt külső-belső szépségéhez is.