Jön a Karácsony, dekorálásra fel!

Milyen a jó Karácsonyi dekoráció?

A huszonegyedik században már igazán nem menekülhetünk el a Karácsony elől, hiszen Karácsonyi LED díszek lógnak az utca díszkivilágításán, a bevásárló központokban, de még olyan banálisan egyszerű dolgokban is megjelennek, mint egy villamos, vagy troli díszítése. Ilyenkor szinte minden karácsonyos lesz. A süti, a filmek, a reklámok, a csomagolás, a zene. Szóval, nem tudni arról, hogy jön a Karácsony talán nem is lehet, és még nehezebb, hogy magával ne ragadja az embert a karácsonyi készülődés hangulata.

Ehhez hozzátartozik a karácsonyi dekorálás is. Számtalan amerikai filmben látjuk, mekkora elánnal díszítik fel a kertes házakat, hogy zenére komponáltan villognak és, hogy ez mind mekkora villanyszámlát generál. De hát kérem, valamit valamiért. Persze nem feltétlenül kell nekünk vagyonokat elköltenünk egy ilyen bonyolult dekorálásra, lehet ennél egyszerűbben is megoldani a dolgot. Valójában számtalan lehetőségünk van, hogy a karácsonyi led díszek közt olyat találjunk, ami nekünk megfelel.

Milyen karácsonyi fénydekorációk léteznek?

Valójában két nagy csoportra oszthatjuk a karácsonyi led díszek népes családját. Kapásból két szempont szerint is kettőre. Először is vannak a kültéri és beltéri díszek. Ezt nagyon nem kell azt hiszem, magyarázni: nem mindegy, hogy a dísz mennyire ellenálló a hőmérséklet, időjárás viszontagságaival szemben. Erősebb szigeteléssel, biztonságosabb kialakítással a kültéri díszek rendelkeznek. Ezek persze jól bírják a kevésbé strapás belteret is, csak fölösleges itt kitenni őket, mert ahhoz azért drágák. A beltéri díszeket viszont nem szabad kint alkalmazni. Jobb esetben csak tönkremennek, rosszabb esetben balesetet okoznak. Hasonló az elv a nagyon párás, nedves helyeken, mint a fürdőszoba, vagy pont a tűzhely fölötti terület.

A másik felosztás a karácsonyi led díszek között a fényfüzér és a dekorációs elem. Persze ez egy erős leegyszerűsítés, hiszen számtalan kreatívabbnál kreatívabb ötlet létezik, de ez a két legelterjedtebb fajta. A karácsonyi világító figurák általában nem lógatni valóak, inkább kitesszük a párkányra, polcra, fa alá. Gyakoriak a karácsonyi témák, mint a Mikulás, a hóember, a rénszarvas és társaik, csillagok, hópelyhez, jégcsapok. Na meg persze vannak a különböző mesefigurák is – Jégvarázs nélkül egy lánygyermekes szülő Karácsonya sem múlhat el. A fényfüzérek is hasonlóan kreatívak. Említettem, hogy a LED fényfüzér beltéri és kültéri is lehet, ez természetesen a díszítésben nem nyilvánul meg mélyen, bár beltéren kicsit furcsán hat számomra mondjuk a jégcsap tematika. Van a teljesen natúr fényfüzér, ami igazából „csak” világít. Persze ezt is lehet cifrázni, hogy villogjon, fényátmenetes legyen, színében, árnyalatában, milyen legyen? Egyszerre jellemzőek a hideg, télies, akár kék színek és a meghitt, vöröses, meleg árnyalatok. Az előbbi inkább kültéren dominál. Aztán van, amikor erre az alapra épül a kreativitás. Hiszen ezek az egyes kis apró világítótestek formázhatnak jégcsapot, bekerülhetnek egy gömbbe, ami eleve sokféle színű lehet, de szimplán csak a fényfüzérből kirakhatunk egy feliratot, fellógathatjuk az eresz mentén, adhatunk szép hasas ívet a lógó füzérnek. Kinek, mi tetszik.

Hol szerezhetők be karácsonyi LED díszek?

A kérdés inkább az, hogy hol nem szerezhetők be karácsonyi LED díszek? November végétől gyakorlatilag mindenhol ez jön szembe, és gondolhatnánk, hogy akkor gyakorlatilag mindegy is, valahol majd csak veszek, de azért ácsi. A beltérinél még talán nem akkora tragédia, ha nem megfelelő forrásból vesszük a díszt, bár itt se örül az ember, ha már az első Karácsonykor kiég a füzér, de a karácsonyi kültéri világítás esetén pórul járhatunk, ha silány minőséget veszünk. Úgyhogy hiába kapni orrba szájba, érdemes a karácsonyi dekoráció kiárusítás helyszínein körülnézni és nem leragadni az első helyen, ahol megláttuk. Már csak azért sem, mert bizonyos értelemben terveznünk kell. Egy átlagos kültéri fényfüzér 20m, ha ez sok, akkor inkább válasszunk egy rövidebbet, ha kevés, lehet kettőre lesz szükségünk. Akkor viszont kapásból érdemes odafigyelni, hogy ugyanolyan fénye legyen az égőknek, mert elég furán néz ki, ha az egyik oldal hideg, a ház másik fala meg meleg árnyalatokban játszik.

A Karácsonyi dekoráció webshop lehet a megoldás olyan esetekben, amikor nincs időnk boltról boltra járni. Kényelmesen, otthon ülve össze tudjuk hasonlítani a termékeket, megfelelő paraméterekkel kiválasztani a nekünk tetszőt és kapásból annyit rendelni, amennyire szükségünk van. Ráadásul a garanciát érvényesíteni sem lesz olyan ördöngősség, megvan a forrás, nem szalad el. A kiszállítás pedig egy kifejezetten kényelmes megoldás ott, ahol nem jön minden bokorban szembe egy hipermarket vagy bevásárló központ. De abban az esetben is, ha időszűkében szenvedünk. Úgyhogy akárhogy is, a karácsonyi készülődés egyik legelterjedtebb mozzanata már a dekorálás és a karácsonyi led díszek is elmaradhatatlan kellékei az adventi időszaknak. Ezt pedig egy egy led füzér, led dísz könnyedén kiszolgálja és szemrevalóbb, kedvesen giccses ékévé válnak otthonunknak.