Szemvizsgálat az eOptika szalonjában

A rendszeres szemvizsgálat fontossága

Úgy gondolom, hajlamosak vagyunk, elhanyagolni a rendszeres szemvizsgálatot pedig koránt sem kellene félvállról vennünk szemünk világának épségét. Akárcsak a rendszeres szűrő vizsgálatok a rendszeres szemvizsgálatok is elengedhetetlenek egészségünk megőrzésének érdekében. Ráadásul, amíg nem akkora a probléma sokkalta könnyebben lehet korrigálni, mint ha a későbbiekben jövünk arra rá, hogy a szemünk olyan szinten elvesztette az éles látását, hogy az gyakorlatilag mát ellensúlyozhatatlan. Az ilyesfajta helyzeteket mindenképpen jobb elkerülni és időben jelentkezni rutin ellenőrzésre, amennyiben észleltük, hogy az utóbbi időben romlott a szemünk. Ráadásul, amikor már nem igazán jó a szemünk és folytonosan erőltetjük a látásunkat, az egészen komoly fájdalmakat is tud okozni, ugyanis a fájdalom kisugározhat a fejünkbe és igen komoly, akár migrénszerű fejfájást, esetleg hányingert okozhat. Én speciel sokáig egyszerűen nem értettem, hogy hirtelen miért gyötör szinte minden hosszabb nap végén komoly, kínzó fejfájás. Először csak a fáradságnak és a kimerülésnek tudtam be, aztán rá eszméltem, hogy irreális elképzelés lenne azt gondolni, hogy folyamatosan fáj a fejem a fáradtságtól, még akkor is, amikor a szervezetemnek szükséges 8 óra alvást maximálisan teljesítettem. Majd egyik kedves barátnőm felhívta arra a figyelmem, hogy lehet a látásom romlott és az sugároz ki a fejemre ilyen mértékben. Ennek alapján elkezdtem magamat figyelni. A legnagyobb fejfájás hullámaim szinte mindig abban az esetben jelentkeztek, amikor magas helyen ültem és alattam összemosódtak a kis emberek, vagy ha messzire kellett néznem hosszasan. Kezdett számomra egyértelművé válni, hogy bizony a távol látásommal lehet valami probléma, ami jóformán kisugároz az egész szervezetemre. Így elhatároztam, hogy amint lehetőségem adódik, elmegyek szemvizsgálatra.

Az eOptika szakszerű szemvizsgálata

Miután már az ismerőseim több ízben is rendeltek az eOptika kínálatából és maximálisan pozitív visszajelzéseket, így abszolút egyértelmű volt számomra, hogy a szemvizsgálatot is náluk végzem el mivel a legmodernebb technológiával felszerelt rendszerük van szemvizsgálat véghezviteléhez.

Maga a szemvizsgálat eOptika vizsgálati rendelőiben (Budapest, Teréz körút 50, a Nyugati pályaudvar és Oktogon között) zajlik, ahol természetesen szakképzett optikusok végzik el a vizsgálatot. Természetesen azon kívül, hogy mind szemüvegkészítéshez, mind kontaktlencse-használathoz kötelező jelleggel szükséges elvégezni szemvizsgálatot, amellett külön csak vizsgálatra is lehet jelentkezni.

A szemvizsgálat menete és felszámolandó díjai

A szemüvegkészítéshez szükséges látásvizsgálat díja mindössze 2000 forint. A vizsgálat díjának részét képezi természetesen a lelet kiadása is. Továbbá minden olyan ügyfél esetén, akik első ízben próbálják ki a kontaktlencse használatát elrendelt egy kötelező jellegű konzultációval egybekötött látásvizsgálat melynek díja 5000 forint ezen felül pedig a próbalencse ára a keletkezendő költség. Továbbá a szintén kötelező jellegű kontaktlencsés kontroll díja 2000 forint abban az esetben, ha utána vásárolnak lencsét vagy folyadékot. (Egyébként 4000 forint.) A kontaktlencse-viselés betanítására egy második találkozó keretében kerül sor, amely díja 5000 forint. Illetve fontos megemlíteni, hogy a kontaktlencse helyes behelyezésének a betanítása egy további konzultációt igényel. Bővebb információ szerzés érdekében érdemes ellátni a szemvizsgálat – eoptika.hu weboldalára, ahol egészen részletes tájékoztatást lehet találni a felmerült összegekről és a vizsgálatról általában.

Megéri a szemvizsgálat akciósan?

Úgy gondolom zárszóként fontos tisztába tenni azt a tényt, hogy miért jelent ekkora plusz kiadást az eOptikában a szemvizsgálatok egyenkénti elvégzése. Nagyon fontos tudni, hogy miután az ő esetükben a szemüvegekhez minimum 30-, de inkább 70%-al olcsóbban jutunk hozzá. Nem áll módunkban önkézből fedezni a szemvizsgálatokat is. Így annak, akinek szüksége van erre az opcióra, még így is jóval az egyéb optikák árkategóriája alatt tudja igényelni ezt a jellegű szolgáltatást. Érdemes egyébként utána nézni más optikák weboldalán a szemüveg árkategóriáknak, majd összehasonlítani azt az eOptika kínálatával és azonnal látjuk, hogy még abban az esetben is, ha a szemvizsgálatért külön díjat fizetünk is, sokkalta jobb áron jövünk ki, mintha egyéb optikánál csak a szemüvegért fizetnénk. Úgyhogy személyes véleményem szerint mindenképpen megéri inkább az eOptikánál vásárolni és az esetleges plusz költségeket fedezni, hiszen még így is garantáltan jobb áron jövünk ki végeredményként, mintha más opciót választanánk. Az eredménnyel pedig egészen biztosan elégedettek leszünk! Úgyhogy én szívből tudom ajánlani, mind az eOptika szemvizsgálatát, mind a szemüveg kínálatát!